Ajax - PSV in uitverkocht stadion? ''Wij hebben echt goede hoop''

0
Ajax - PSV in uitverkocht stadion? ''Wij hebben echt goede hoop''

Ajax opent het nieuwe Eredivisie-seizoen op 14 augustus met een thuiswedstrijd tegen NEC en een week eerder staat de strijd om de Johan Cruijff Schaal (tegen PSV) op het programma. De KNVB durft nog niet te zeggen of de stadions dan al weer vol zitten. 

"Publiek is erbij aanwezig, dat is één ding dat zeker is", laat competitiemanager Jan Bluyssen namens de KNVB weten op de website van VI. "De overheid heeft duidelijk aangegeven dat vanaf 1 juli grote publieksevenementen weer met publiek toegankelijk zijn, wanneer er natuurlijk een vaccinatie aangetoond kan worden of een negatief testresultaat", benadrukt hij.

"Voetbal hoort bij de grote publieksevenementen dus ja, er is zeker publiek welkom", vervolgt hij. "De overheid is dat nu verder aan het uitwerken, daar wachten we nog even op. Er zijn in ieder geval weer supporters toegestaan, het is alleen nog niet helemaal duidelijk hoeveel dat er zullen zijn", beseft Bluyssen, die zelf in ieder geval optimistisch is. 

"Wij hebben echt goede hoop", benadrukt hij. "De coronacijfers zijn heel positief, de uitlatingen van het kabinet zijn eigenlijk ook heel positief, dus het ziet er gewoon goed uit. We verwachten dus ook snel naar volle stadions te kunnen gaan, maar dat is ook afhankelijk van hoe de cijfers zich verder ontwikkelen", besluit Bluyssen. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 14 August 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›