De Boer krijgt advies: ''Rol Blind is cruciaal in dit Oranje''

0
De Boer krijgt advies: ''Rol Blind is cruciaal in dit Oranje''

Bondscoach Frank de Boer heeft veel kritiek gegeven vanwege zijn spelopvatting met het Nederlands elftal. Theo Janssen snapt echter dat de keuzeheer voor vijf verdedigers kiest bij Oranje.

"Met deze spelersgroep kun je het best 5-3-2 spelen", zegt de oud-international in Voetbal International. "De rol van Daley Blind is cruciaal als dit Oranje het op een goede manier wil invullen. Hij heeft het spelinzicht en de diepte in zijn passing om vanuit het centrum van de verdediging voor voetballend vermogen te zorgen."

Janssen vindt de vleugelaanvallers van Nederland niet heel sterk. "Je moet ook kijken naar de beschikbare vleugelspelers, als je 4-3-3 zou willen spelen", meent de analist. "Eigenlijk is Steven Berghuis de enige vleugelaanvaller die top is. Gakpo is nog onervaren op dit niveau en Promes heeft een matig seizoen achter de rug."

De oud-prof ziet ook een belangrijke rol voor Memphis Depay weggelegd. "Memphis moet je niet op links neerzetten. Een aanvaller van zijn kaliber moet je altijd neerzetten op de plek waar hij zelf het liefst speelt. Alles bij elkaar opgeteld kom ik dus ook uit op 5-3-2", besluit hij.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 14 August 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›