Blind bijt van zich af: ''Item dat jullie zo groot maken''

0
Blind bijt van zich af: ''Item dat jullie zo groot maken''

Het Nederlands elftal kan aankomende zondag in het eerste EK-duel met Oekraïne beschikken over een fitte Daley Blind. Dat gaf de verdediger woensdag zelf aan tijdens de persconferentie.

"Ik had na de wedstrijd tegen Georgië verwacht dat er een reactie zou komen, maar ik ben heel goed opgestaan de volgende dag", zegt Blind over zijn pijntjes. "We hadden op dinsdag een hersteldag en vandaag is het weer topfit, dus het ziet er goed uit. Alle lichten staan op groen."

Blind wordt ook gevraagd of de 5-3-2-formatie hem op het lijf geschreven is. "Dat is wel een heel groot woord. Bij Ajax spelen we in een heel ander systeem. Of het echt op mijn lijf geschreven is wil ik daarom niet zeggen. Ik kan wel op verschillende posities heel goed uit de voeten. Ik kan me daarin goed aanpassen."

De verdediger kreeg weleens kritiek over zijn snelheid. Met het huidige systeem zou hij zijn tekortkoming kunnen verbloemen. "Dat is een item dat jullie zo groot maken. Ik hecht er helemaal geen waarde aan. Er zijn heel weinig spelers die mij één-op-één geklopt hebben op snelheid. Als iemand anders tegenover een snelle speler staat, wordt hij er ook vaak genoeg uitgelopen. Ik ben er veel minder mee bezig. Als je goed opgesteld staat, kom je niet in de problemen. Dat moet ik gewoon doen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 14 August 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›