Kluivert over AS Roma-tijd: ''Bij Ajax gaat dat heel anders''

0
Kluivert over AS Roma-tijd: ''Bij Ajax gaat dat heel anders''

Justin Kluivert heeft geen spijt van zijn keuze om Ajax een aantal seizoenen terug te verlaten. De 22-jarige werd dit seizoen verhuurd door AS Roma aan RB Leipzig. De afgelopen weken was hij actief in Jong Oranje.

"Ja, als ik gebleven was, had ik misschien dat mooie Champions League-seizoen van Ajax meegemaakt. Maar ik heb nooit spijt gehad, geen moment", zegt hij in gesprek met Voetbal International. "Als ik was gebleven, dan had ik niet ervaren wat ik nu ervaren heb. Ik ben nu tegen dingen aangelopen en heb dingen meegemaakt die ik in de rest van mijn carrière meeneem. Ik weet nu wat er wordt gevraagd in de top en wat me te wachten staat, daar ben ik blij om."

Voor Kluivert was het in het begin wennen bij AS Roma. "Amsterdam was mijn thuis, Ajax mijn club. In Rome was het in het begin wel even wennen. Echt alles was anders. Er wordt anders omgegaan met jonge spelers."

"Het is allemaal: Rustig aan, het komt wel. Bij Ajax gaat dat heel anders. Daar zeggen ze: Als je goed genoeg bent, speel je ook. Daar liep ik in het begin echt wel tegenaan. Als jonge jongen moet je wachten op je beurt. En na één mindere wedstrijd kan het ook zomaar weer gedaan zijn. Je leert geduldig te zijn", zo besluit hij.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 14 August 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›