Alderweireld lovend: ''Staat wereldwijd enorm hoog aangeschreven''

0
Alderweireld lovend: ''Staat wereldwijd enorm hoog aangeschreven''

Toby Alderweireld is zeer lovend over de jeugdopleiding van Ajax. Tijdens het komende EK leveren de Amsterdammers de meeste spelers af. Dat verbaast de Belg weinig.

"De opleiding staat wereldwijd enorm hoog aangeschreven", zo geeft de routinier aan in gesprek met de Telegraaf. "Maar het heeft ook te maken met de kansen die jeugdspelers in de eerste ploeg krijgen en het vertrouwen dat ze genieten."

De voormalig Ajacied vervolgt: "Ik kijk met een fantastisch gevoel terug op mijn Ajax-tijd. Ik ben bevoorrecht die tijd te hebben mogen meemaken, want daar heb ik gereedschap voor mijn verdere carrière gekregen: de basis en de inzichten om een topspeler te worden."

Ajax weet zelf ook dat het een goede jeugdopleiding heeft. "Ik vind het gezonde arrogantie dat de Ajax-opleiding zich de beste van de wereld noemt. Men probeert zich voortdurend te verbeteren om de beste te blijven. Natuurlijk kan ik niet over andere academies oordelen, omdat ik daar niet ben geweest. Maar ik had geen andere gewild dan de Ajax-opleiding", aldus Alderweireld.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 14 August 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›