Sneijder prijst Ajacieden in Oranje: ''Zullen kar moeten trekken''

0
Sneijder prijst Ajacieden in Oranje: ''Zullen kar moeten trekken''

Wesley Sneijder denkt dat Maarten Stekelenburg en Daley Blind de leidersrollen op zich kunnen en moeten nemen bij Oranje. Zonder spelers als Virgil van Dijk, Ryan Babel en Kevin Strootman is er al veel ervaring weggevallen.

"Stekelenburg heeft natuurlijk veel ervaring, maar keepers zijn vaak toch aparte figuren en gaan hun eigen weg", vertelt de oud-international in gesprek met Voetbal International. "Blind is ook in dit opzicht een belangrijke factor. Verder denk ik aan Wijnaldum en Memphis, met hun ervaring en uitstraling. En Frenkie en Matthijs, meer vanwege hun voetbalkwaliteiten. Dat groepje zal de kar moeten gaan trekken."

Sneijder toont verder begrip voor bondscoach Frank de Boer die ervoor gekozen heeft Mohamed Ihattaren niet mee te nemen. "Die keuze snap ik volkomen. Davy Klaassen maakt veel meer aanspraak op de nummer 10-positie. Wijnaldum zie ik toch meer als box-to-box-speler op het middenveld. Ihattaren heeft te weinig laten zien om een selectie te rechtvaardigen."

Het Nederlands elftal beschikt over weinig spelers die al iets betekend hebben voor Oranje. Sneijder: "Wij kwamen anders binnen dan de jonkies die ik zelf als oudere international heb zien binnenkomen. Wij keken destijds echt tegen de ervaren spelers op. Met ontzag. Bij Ajax waren we al mannetjes met branie, maar in het trainingskamp van Oranje waren we in het begin vrij mak. Het was een selectie vol spelers die hun sporen ruimschoots hadden verdiend."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 14 August 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›