''De Boer liet Ajax jaren doodvervelend de bal over veld schuiven''

0
''De Boer liet Ajax jaren doodvervelend de bal over veld schuiven''

Nico Dijkshoorn is allesbehalve enthousiast over bondscoach Frank de Boer. De columnist van Voetbal International hoorde hoe De Boer diens spelers sportdocumentaires heeft laten zien.

"Frank de Boer, die Ajax jarenlang doodvervelend de bal over het veld liet schuiven en die zijn keeper verbood uit te schieten, die in een nieuw Nederlands record werd ontslagen in Italië, die in Engeland niemand kon motiveren met welke techniek dan ook", begint Dijkshoorn bij Voetbal International.

"En van wie ze in Amerika een video laten zien om nieuwe coaches te leren hoe het allemaal níét moet, die Frank de Boer laat de beste voetballers van Nederland, jongens die grote wedstrijden hebben gespeeld, een filmpje zien van een coach die licht op een lege muur projecteert", vervolgt de schrijver.

Volgens Dijkshoorn gaf Wout Weghorst het goede voorbeeld. "Alle filmpjes die Frank de Boer nog over teambuilding wilde laten zien, konden meteen bij het grof vuil na de wissel van Wout Weghorst. Hij stampte verontwaardigd het veld af. Wout vindt blijkbaar dat teamspirit alleen telt als hij een hele wedstrijd speelt."

"Als hij wordt gewisseld, verandert Wout in een egocentrische jongen die het teamgevoel stampend van woede verpulvert. Ik ben heel benieuwd naar het gesprek dat de grote motivatiecoach Frank de Boer daarover met hem heeft gevoerd", besluit hij.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 14 August 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›