Verdriet om omgekomen Noah: ''Hij was vastbesloten de top te halen''

0
Verdriet om omgekomen Noah: ''Hij was vastbesloten de top te halen''

De 16-jarige Ajax-speler Noah Gesser is vrijdagavond omgekomen bij een verkeersongeluk in IJsselstein (Utrecht). De Nederlandse voetbalwereld leeft mee met het gezin Gesser. Niet alleen Noah, ook zijn broer Isay kwam om het leven bij het ongeluk.

"Noah was vastbesloten de top te halen. En ik ben ervan overtuigd dat het hem was gelukt", zegt een hevig geëmotioneerde jeugdtrainer van Ajax, die met Gesser samenwerkte, tegen De Telegraaf. "Buiten het veld was hij de liefste jongen van allemaal, maar tijdens de trainingen en wedstrijden was hij veeleisend voor zichzelf en zijn medespelers, die hij niet spaarde als het niet liep zoals hij wilde."

De jeugdtrainer zag Gesser als een megatalent. "Een spits die niet voor niets met Patrick Kluivert werd vergeleken. Technisch waren er zeker overeenkomsten. En het mooie van Noah was dat hij die kwaliteiten koppelde aan een fantastische mentaliteit. Hij moest soms eerder worden afgeremd dan aangespoord."

Julian Jenner, ook een jeugdtrainer bij Ajax, had een warme band met Noah Gesser. "Het is niet te bevatten, verschrikkelijk voor Noah’s ouders, die in één klap twee kinderen uit het leven zien worden gerukt."

"De koude rillingen lopen over mijn rug als ik aan het intense verdriet en de vreselijke pijn van die mensen denk. In gedachten ben ik bij ze en ik wens ze alle kracht en sterkte van de wereld toe om met dit onvoorstelbare verlies om te gaan", aldus Jenner. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 25 September 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›