Van der Vaart kritisch: ''Berghuis wordt gewoon overgeslagen''

0
Van der Vaart kritisch: ''Berghuis wordt gewoon overgeslagen''

Rafael van der Vaart vindt dat Steven Berghuis zichzelf bij Ajax nederig opstelt. Hiermee ziet de oud-voetballer een groot verschil met de speler die Berghuis bij Feyenoord was.

"Hij gedroeg zich bij Feyenoord anders dan nu bij Ajax", begint de oud-international bij Studio Voetbal. "Hij wordt gewoon overgeslagen. Dat stoort me een beetje, want in mijn ogen is hij de meest creatieve speler in de selectie van Ajax. Als hij speelt, moet hij heel veel ballen krijgen. Maar van de twintig ballen krijgt hij er misschien vijf. Daar zit het probleem."

Ibrahim Afellay vindt dat Berghuis meer voor zichzelf op moet komen. "Berghuis is nog te nederig. Hij is in potentie de meest creatieve speler van iedereen. Als je hem de bal geeft, doet hij er over het algemeen altijd wel iets goeds mee. Maar nu mis ik dat gif, van: geef die bal hier!"

"Als je nieuw bij een club komt, moet je meteen een statement maken", vervolgt Van der Vaart. "Iedereen heeft het over Antony, Neres en Daramy. Prima, maar niemand kan wat Berghuis kan. Alleen, hij laat het beetje gebeuren en zijn medespelers helpen hem ook niet."

Van der Vaart zou Berghuis altijd opstellen bij Ajax. "Ik zou altijd voor Berghuis kiezen. Hij heeft iets wat niemand heeft. Bij het Nederlands elftal ook. Twee, drie ballen waardoor Oranje een doelpunt maakt. Dat doet ook niemand bij Oranje. Louis van Gaal stelt hem niets voor niets op."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 25 September 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›