Berghuis maakte geen hands: ''Dan écht een bewust iets zijn''

0
Berghuis maakte geen hands: ''Dan écht een bewust iets zijn''

Bas Nijhuis, de VAR van dienst tijdens PEC Zwolle - Ajax, is van mening dat Steven Berghuis niks strafbaars deed in de aanloop naar de eerste treffer van Sebastian Haller. Dat gaf hij maandagavond te kennen.

"Ik keek ernaar als VAR. Hij nam de bal aan en de vraag was of hij de bal op zijn schouder of arm raakte", aldus Nijhuis bij Veronica Inside. "Ik keek ernaar om het feit of het bewust was of niet. Als het bewust is – dus als hij zich breed maakt en de bal bij zich houdt – dan moet je het terugroepen, maar het moet dan écht een bewust iets zijn."

De regels zijn aangepast. "Vorig jaar werd het doelpunt afgekeurd als voor aanvang van het doelpunt hands werd gemaakt. Nu hoef je daar niet meer naar te kijken en gaat het alleen nog maar om het laatste schot. Het duurt veel te lang voordat er een doelpunt uit komt."

Uiteindelijk bepaalde Nijhuis niet alleen op basis van hands, maar ook op basis van intentie. "Ik keek alleen maar of het bewust was, dat was het niet. Al was de bal op de arm gekomen, dan hadden we hem alsnog goedgekeurd."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 25 September 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›