Henriques legt uit: ''Hij is écht heel belangrijk voor dit Sporting''

Danny Henriques, speler van het Portugese Belenenses, kent Sporting Lissabon goed. Hij weet dan ook goed hoe het elftal speelt en wie diens sterkste spelers zijn.

Bepaalde spelers trokken zijn aandacht. "João Palhinha, hun controlerende middenvelder, viel me op", vertelt de linkspoot. "Hij speelt ook in het Portugese elftal en draaide vorig jaar een heel goed seizoen. Hij speelt net voor de centrale verdedigers en pakt daar veel ballen af, dat doet hij goed. Hij is écht heel belangrijk voor dit Sporting, omdat ze veel aanvallen."

Spits Paulinho bleek ook goed. "Hij is sterk aan de bal en een goed aanspeelpunt. Hij komt vaak in de bal, ook toen hij tegen mij stond. Daardoor moest ik met hem meelopen en konden de buitenspelers van Sporting achter hem de diepte in duiken."

Paulinho scoort alleen niet heel veel, dit seizoen vond hij pas eenmaal het net. "Zijn scorend vermogen is wel wat minder", vertelt Henriques. "Veel supporters van Sporting zijn daardoor kritisch op hem, maar hij werkt wel heel hard voor het team. Het is een belangrijke speler, vind ik."

Sebastián Coates en topscorer Pedro Gonçalves doen niet mee, een goed teken. "Coates is een belangrijke speler voor Sporting", begint Henriques. "Hij is de aanvoerder en heeft veel lengte. Bij de dode spelmomenten is hij van grote waarde, zowel verdedigend als aanvallend. Gonçalves was vorig jaar topscorer van de Portugese competitie. Hij heeft veel scorend vermogen, ondanks dat hij soms weinig doet in de wedstrijd. Als hij de bal heeft, scoort hij heel makkelijk. Voor Ajax is het dus positief dat zij er niet bij zijn."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
Ajax
21:00
Excelsior
zo
5/05
FC Volendam
14:30
Ajax
zo
12/05
Ajax
14:30
Almere City
zo
19/05
Vitesse
14:30
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
Bekijk de hele stand