Sporting-trainer lovend: ''Ajax heeft een veel rijpere ploeg''

0
Sporting-trainer lovend: ''Ajax heeft een veel rijpere ploeg''

Sporting Portugal leeft met vertrouwen toe naar het Champions League-duel tegen Ajax. Trainer Ruben Amorim loven de spelopvatting en de filosofie van de Amsterdammers.

"Ajax is een gevaarlijke ploeg, maar we moeten de kracht hebben om een goed antwoord te geven", zegt Amorim tegen Voetbal International. "Er zijn zeker overeenkomsten tussen beide clubs, zoals het inpassen van de eigen jeugd. Het zijn twee clubs met dezelfde filosofie, maar we begeven ons wel in verschillende fases."

Amorim vervolgt: "Ajax heeft weinig nieuwe spelers erbij gekregen, maar wij moeten nog veel nieuwe spelers inpassen. Daarnaast is een groot verschil dat wij in Portugal nog weleens onze filosofie vergeten, dat gebeurt niet bij Ajax." De trainer is onder de indruk van Ajax. "Ajax speelt heel mooi en goed voetbal. Ze hebben een veel rijpere ploeg, met meer ervaring."

"Wij zien Ajax als een grote ploeg in de Champions League. Wij moeten zelf nog veel ervaring opdoen en dat gebeurt door in de Champions League te spelen. Dan krijgen wij vanzelf ook meer ervaring. Ik denk dat ons team er klaar voor is. Wij hebben onze eigen manier van spelen, en veel kwaliteit", aldus Amorim.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 25 September 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›