Ten Hag lovend: ''Hij weet vaak iets goeds te doen met de bal''

0
Ten Hag lovend: ''Hij weet vaak iets goeds te doen met de bal''

Ajax neemt het woensdagavond in Lissabon op tegen Sporting Portugal. Trainer Erik ten Hag geeft aan dat middenvelders Davy Klaassen en Mohammed Kudus ontbreken vanwege blessures. 

De trainer gaat uitgebreid in op de nummer tien-positie bij Ajax, waar Ten Hag nu minder heeft te kiezen dan hij zou willen. "Zo hadden we het niet gepland", zegt Ten Hag op de persconferentie. "Maar het heeft ook weer een voordeel. Bijvoorbeeld voor de strategie. Nu we drie linkerspitsen hebben kunnen we de spelers ook op andere posities gebruiken."

Ten Hag geeft aan dat Kudus weer op de weg terug is. "Afgelopen dagen heeft hij stappen gemaakt op het trainingsveld. Hij is blij en vrolijk. Daar zijn we blij mee. Hij sluit weer aan bij het team en heeft vanochtend meegetraind."

"We zullen moeten bekijken hoe dit proces zich voortzet." Ten Hag ziet in Berghuis een goede optie om weer op '10' te spelen. "Ik verwacht een overtal op het middenveld. Als we hem kunnen vrijspelen, dan weet hij vaak iets goeds met de bal te doen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 25 September 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›