Oppassen voor Sporting: ''Tegen Getafe ging Ajax echt de mist in''

0
Oppassen voor Sporting: ''Tegen Getafe ging Ajax echt de mist in''

Pierre van Hooijdonk waarschuwt Ajax voor een 'Getafe-scenario'. De Amsterdammers gaan woensdagavond namelijk op bezoek bij Sporting Portugal. De analist wijst naar de wedstrijden van PSV tegen Benfica.

"PSV heeft in de Champions League-play-offs tegen Benfica aan den lijve ondervonden dat het theater er bij de Zuid-Europese clubs zit ingebakken", zegt Van Hooijdonk tegen De Telegraaf. "Als een Portugees op een gevaarlijke plek een vrije trap versiert, krijgt hij een schouderklopje."

"Dat is de cultuur, terwijl onze reactie is: dat hoort niet", zo vervolgt de oud-spits. "Als Nederlanders zijn wij dan helemaal van de leg, gaan we geïrriteerd lopen voetballen en halen we onszelf uit ons spel. Laat dat nou net datgene zijn dat die Portugezen willen…"

Van Hooijdonk is van mening dat Ajax een goede kans maakt tegen Sporting Portugal. "Ik denk een goed resultaat voor Ajax staat of valt met de wijze, waarop de spelers én trainer met het theater van Sporting omgaan."

"In de wedstrijden tegen Getafe ging Ajax wat dat betreft echt de mist in. Daarin stapelde de irritatie zich met de minuut op, zelfs bij Erik ten Hag. Als Ajax erin slaagt zich te beheersen, kan er in Lissabon een goede uitslag worden neergezet", aldus Van Hooijdonk.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 25 September 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›