Buijs over Ajax: ''Op voorhand niet tevreden met kleine nederlaag''

0
Buijs over Ajax: ''Op voorhand niet tevreden met kleine nederlaag''

Ajax speelt zaterdagavond in de Johan Cruijff Arena tegen FC Groningen. Trainer Danny Buijs geeft aan dat de voorbereiding van de Groningers vanwege de midweekse speelronde erg kort is geweest.

"We moeten een strijdwijze verzinnen die het best past bij de wedstrijd en los van die strijdwijze moet je zelf een ongelooflijke topdag hebben", zo vertelt Buijs op de clubsite. "Ajax toont al een paar jaar de beste van Nederland te zijn."

Buijs ziet in Amsterdam een mooie uitdaging voor zijn ploeg. "Zij hebben een ploeg met een mix van jonge spelers, ervaring en jongens uit andere continenten die andere kwaliteiten toevoegen dan dat we in Nederland gewend zijn."

"Wij hebben zelf een paar jonge jongens die hopen op dit niveau terecht te komen", vervolgt Buijs. "We kunnen ons zaterdag gaan meten, zowel individueel als met het team. Dan zal blijken waar we tegenaan lopen en waar we staan ten opzichte van dat niveau."

Tegen het Algemeen Dagblad zegt Buijs: "Als wij fouten maken, dan zal dat keihard afgestraft worden. Desondanks ben ik niet op voorhand tevreden met een kleine nederlaag, dat zit niet in mijn dna. Ik kan leven met verlies als wij zelf een hoop dingen goed hebben gedaan. Dan kan je accepteren dat Ajax beter is."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 30 October 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›