Menzo: ''Op dit moment kent de situatie alleen maar verliezers''

0
Menzo: ''Op dit moment kent de situatie alleen maar verliezers''

Stanley Menzo vindt de kwestie omtrent André Onana lastig. De keeper zit momenteel nog altijd thuis vanwege zijn dopingschorsing.

"De discussie over het wel of niet opstellen van Onana snap ik wel", vertelt Menzo aan Voetbalprimeur. "Er is van alles gebeurd rond hem en Ajax. Op dit moment kent de situatie alleen maar verliezers en zoals het er nu uitziet, loopt hij volgend jaar transfervrij de deur uit. Dat past niet bij hem en is ook niet goed voor Ajax. Het is zonde en zou eigenlijk op een andere manier opgelost moeten worden."

"De technische staf bepaalt uiteindelijk of de positie van Onana in de kleedkamer houdbaar is", gaat Menzo verder. "Als het de sfeer in de kleedkamer niet ten goede komt, moet je hem daar ook niet meer toelaten. Maar zoals ik Onana ken, zal dat geen problemen opleveren, hij ligt goed in de groep. Hij verschilt met de directie van Ajax van mening en heeft geen probleem met de spelers."

De groepsdynamiek is belangrijk. "Spelers die een negatieve invloed hebben op een groep, moet je altijd uit de kleedkamer halen. Wat ik wel heb ervaren, is dat je als trainer niet moet wachten tot je die signalen van de spelers krijgt. Het is aan de trainer om die beslissing te nemen. Het is ten opzichte van spelers niet eerlijk om hen een besluit te laten nemen over hun ploeggenoot. Als trainer moet je daar bovenop zitten als het de ploeg niet ten goede komt."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 30 October 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›