Bruggink: ''Als hij er niet bij is, zou ik wel de vlag uithangen''

0
Bruggink: ''Als hij er niet bij is, zou ik wel de vlag uithangen''

Ajax neemt het volgende week dinsdag in de Champions League op tegen Borussia Dortmund. ESPN-analist Arnold Bruggink denkt dat de ploegen gewaagd zijn aan elkaar.

"Het wordt de leukste wedstrijd qua spelopvattingen ten opzichte van elkaar", zegt Bruggink tegen Ajax Showtime. "En dat maakt het natuurlijk enorm interessant. Dortmund heeft met Marco Rose een nieuwe trainer. Hij doet eigenlijk wat Erik ten Hag bij Ajax doet. Ze hebben dezelfde speelstijl. Ik ben wel benieuwd hoe dat uitpakt ten opzichte van elkaar."

Het is nog maar de vraag of Erling Haaland fit genoeg is om van de partij te zijn tegen Ajax. "Als hij er niet bij is, zou ik wel de vlag uithangen", zegt Bruggink. "Ik ben het met je eens dat Dortmund meer is dan Haaland. Ik ben persoonlijk fan van Julian Brandt, terwijl ik ook gecharmeerd ben van Reus, Hazard en Malen. Dat zijn wel voornamelijk de creatieve spelers."

Overwintering in de Champions League is dichtbij voor Ajax. Bruggink: "Ajax en Dortmund doet niet voor elkaar onder. Ik kan me niet voorstellen dat dit voor Ajax niet meer goed komt. Tijdens de wedstrijden tegen elkaar zal onderling het verschil niet gemaakt worden, denk ik. Ik verwacht dat Ajax er in ieder geval eentje gaat winnen tegen Dortmund, ik denk dat ze de punten onderling met elkaar gaan verdelen."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 30 October 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›