Klaassen maakt indruk bij Oranje: ''Speelt een cruciale rol''

0
Klaassen maakt indruk bij Oranje: ''Speelt een cruciale rol''

Davy Klaassen is onder Louis van Gaal weer basisspeler bij het Nederlands elftal. De Ajax-middenvelder maakte afgelopen vrijdag tegen Letland de enige goal en maakte zijn bijnaam als 'mister 1-0' weer waar.

"Voor de Ajax-middenvelder is de terugkeer van Van Gaal een zegen gebleken", schrijft Simon Zwartkruis in Voetbal International. "Zijn rentree in Oranje maakte Klaassen, na drie jaar afwezigheid, al onder bondscoach Frank de Boer. Maar tijdens het EK speelde hij geen seconde. In de ogen van Van Gaal vervulde Klaassen van meet af aan een cruciale rol in de aanpassing van het middenveld. Om Memphis centraal voorin beter te ondersteunen en voeden, speelt Van Gaal met twee aanvallende middenvelders in plaats van éénnummer 10."

"Klaassen voldoet aan de kenmerken die daarbij horen: hij heeft diepgang, loopvermogen, positioneel inzicht en scoringsdrift. Bovendien is hij, net als kompaan Georginio Wijnaldum, scherp in de omschakeling", vervolgt hij. "In de tweede helft tegen Letland werd de positionering van Klaassen daarom tijdelijk aangepast."

Klaassen stond ook verdedigend zijn mannetje. "Hij nam na de pauze een meer controlerende rol op zich, zodat de Letse middenvelder Martins Kigurs geen tegenstoten meer kon inleiden, zoals dat in de eerste helft enkele keren was gebeurd."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 30 October 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›