Van de Looi uit zorgen: ''Die spelen bij Ajax niet in de basis''

0
Van de Looi uit zorgen: ''Die spelen bij Ajax niet in de basis''

Erwin van de Looi maakt zich zorgen over de transferkeuzes van de spelers van Jong Oranje. De bondscoach van Jong Oranje zag hoe onder meer Brian Brobbey verkaste, maar amper aan speelminuten komt bij RB Leipzig.

"Wat je altijd aangeeft naar spelers is: speel op een zo hoog mogelijk niveau, maar wel dat je zoveel mogelijk kan spelen. Dat is natuurlijk altijd een spanningsveld. Kies je voor net te hoog, dan maak je minder minuten; kies je voor net te laag, dan speel je misschien meer minuten, maar had je op een hoger niveau kunnen spelen. Maar je leert het meeste van spelen, spelen, spelen", beaamt Van de Looi bij Voetbal International.

Als voorbeeld gebruikt Van de Looi Brian Brobbey. "Er zit niet alleen een sportief aspect aan. Dat begrijpen we allemaal wel. Maar het liefst heb ik jongens die minuten in de benen hebben. Dat hadden we bij de vorige cyclus beter voor elkaar. Nu hebben we geen spelers van AZ of PSV. Van Feyenoord hebben we alleen Geertruida en bij Ajax Rensch, Taylor en Gorter. Die jongens spelen daar niet eens in de basis. Het is een totaal andere situatie. Dat is ook een punt van zorg."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 30 October 2021
18:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›