Berghuis imponeert bij Ajax: ''Adriaanse heeft het goed gezien''

0
Berghuis imponeert bij Ajax: ''Adriaanse heeft het goed gezien''

Ajax maakte er deze week een ware voetbalshow van tegen Borussia Dortmund. De Amsterdammers wonnen in de Champions League met 4-0. Volgens Leon ten Voorde heeft ook iedereen in Twente genoten van die zege.

"Er zit natuurlijk wel een mooi Twents tintje aan die wedstrijd", trapt Ten Voorde af bij De Ballen Verstand. "Het was dinsdag een legendarische avond voor het Nederlandse voetbal, dan hoef je niet eens voor Ajax te zijn om dat te kunnen constateren. De trainer uit Twente (Erik ten Hag, red.), de keeper uit Twente (Remko Pasveer, red.) en één van de grote uitblinkers uit de opleiding van FC Twente."

Ten Voorde doelt daarmee op Steven Berghuis. "Die hebben ze veel te snel laten gaan, dat heb ik al honderdduizend keer gezegd", meent de journalist. "Dat was ook in de tijd dat ze bij FC Twente spelers al heel snel lastig vonden."

"Hij werd toen verhuurd aan VVV en daar heeft hij het niet goed gedaan", vervolgt Ten Voorde. "Toen kwam hij terug en heb ik gezegd: verhuur hem nu nog één jaar, want die jongen heeft iets specifieks. Maar ze hebben weer niet naar mij geluisterd", zegt hij met een kwinkslag.

Collega Fardau Wagenaar snapt deels wel dat FC Twente afscheid nam van Berghuis. "Toen was hij echt niet goed genoeg. Toen dacht ik echt dat ze hem lieten gaan, omdat hij niet goed genoeg was om hoog te komen. Maar buitenlandse spelers waren eigenlijk bij voorbaat al beter dan spelers uit de eigen jeugd. Co Adriaanse zag het wel in hem zitten en heeft het goed gezien", aldus Wagenaar.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 28 November 2021
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›