''In de jeugd bij Ajax zeiden ze dat ik een Feyenoord-spits was''

0
''In de jeugd bij Ajax zeiden ze dat ik een Feyenoord-spits was''

Kaj Sierhuis maakte als jeugdspeler van Ajax de ene treffer na de andere. Via behoorlijk wat omwegen is hij nu de spits van Heracles Almelo, weliswaar op huurbasis.

"Ik moet zeggen dat ik nooit naast mijn schoenen ben gaan lopen. Dat komt door mijn thuissituatie, denk ik, maar ook doordat ik ook altijd wel van mezelf wist dat ik niet een echte Ajax-spits was", vertelt hij aan Voetbal International.

Hij kreeg te horen dat hij meer bij de grote rivaal paste. "In de jeugd bij Ajax zeiden ze altijd dat ik qua type een echte Feyenoord-spits was, omdat ik ook hield van hard werken en de duels aangaan Je hebt op De Toekomst jongens die gemaakt zijn voor Ajax 1 en jongens die het goed doen, maar misschien niet perfect passen in de hoofdmacht. Ik was onderdeel van dat laatste genre."

Stade Reims is de eigenaar van de speler. Daar speelde hij amper en dus wilde hij tijdelijk vertrekken. "Het zijn mooie wedstrijden, maar je moet ze wel spelen. Vorig jaar voetbalden we ook tegen Neymar, Mbappé; dat soort spelers. Ik geniet meer van op het veld staan in een vol Erve Asito dan op de bank te zitten in Parijs of Lyon, zo simpel is het." 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 28 November 2021
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›