Götze uit kritiek: ''Ajax speelde dinsdag, wij op donderdagavond''

0
Götze uit kritiek: ''Ajax speelde dinsdag, wij op donderdagavond''

Ajax was zondag met 5-0 te sterk voor directe concurrent PSV. Mario Götze denkt dat Ajax in de slotfase verder uit kon lopen omdat de ploeg twee dagen extra rust heeft gehad.

"Onze manier van spelen is altijd intensief, we willen met hoge druk spelen en de bal zo snel mogelijk veroveren. De laatste wedstrijd speelde ik in een andere rol", begint Götze bij ESPN. "Desondanks moet je naar de hele wedstrijd kijken en dan kun je concluderen dat we niet hebben gespeeld zoals we wilden. Je moet niet vergeten dat Ajax op dinsdagavond heeft gespeeld en wij op donderdagavond, dat is niet ideaal. Het was beter als dat anders was geweest."

"We moesten een oplossing vinden voor de hoge druk van Ajax, al helemaal als je ziet hoe goed ze aan de bal zijn", vervolgt de middenvelder. "Een van de plannen was de lange bal en dat werkte goed in de beginfase. Maar uiteindelijk moet je naar negentig minuten kijken en we kregen de tweede goal tegen vanuit een hoekschop, dat is ongelukkig. We hebben een aantal kansen gekregen en hadden moeten scoren. Als je dat niet doet, wordt het lastiger."

Götze houdt nog wel geloof in het kampioenschap. "Ze zijn goed, zeker. Maar ik weet hoe moeilijk het is om kampioen te worden, je moet consistent zijn. Misschien krijgen ze nog een zwakke fase en ze moeten ook in de Champions League spelen. Dus het zal nog lastig worden. Je moet hopen, geloven en werken. Het is pas voorbij als het voorbij is."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 28 November 2021
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›