Schmidt deelt complimenten uit: ''Ajax is op dit moment toplevel''

0
Schmidt deelt complimenten uit: ''Ajax is op dit moment toplevel''

Roger Schmidt maakt zich geen zorgen na de 5-0 nederlaag van PSV op bezoek bij Ajax. De oefenmeester van PSV vond dat zijn ploeg in het eerste uur goed mee kon komen met de landskampioen.

"Het was zestig minuten een open wedstrijd", opent Schmidt bij ESPN. "Ajax heeft veel kwaliteiten en was altijd gevaarlijk, maar wij hebben ook onze kansen gehad. Met name in het begin. In het laatste half uur heeft Ajax zijn kwaliteiten getoond in de counter. Na de derde goal was het lastig om dat om te draaien. Ik vind dat we het soms wat slimmer hadden kunnen doen."

"Ajax is op dit moment toplevel en heeft overduidelijk gewonnen. Ik voel me niet sick, ik weet hoe voetbal is", gaat Schmidt verder. "Spelen bij Ajax is in Nederland de moeilijkste wedstrijd. We zijn PSV, een goed team, maar deze situatie was anders."

Ook Schmidt begint over het feit dat PSV donderdagavond nog in de Europa League speelde. "We misten een paar spelers (Gakpo en Madueke, red.). Als je weinig snelheid in het team hebt, wordt dat lastig. Ik wil geen excuses gebruiken, maar we hebben donderdag nog gespeeld. Ik wil daar niet over klagen, maar het is wel een feit."

Heeft Schmidt na de nederlaag nog geloof in de titel?  "Iedereen ziet dat zij de beste voorwaarden voor de titel hebben. Alle spelers zijn fit, terwijl wij belangrijke spelers missen die we niet één-op-één kunnen vervangen. We hebben een perfect seizoen nodig om de Eredivisie te winnen. Dat wist ik van tevoren. We kunnen niet zeggen dat het fifty-fifty is, het is meer 80/20."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 28 November 2021
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›