''Ten Hag is de kroonprins van het toptrainersgilde in Europa''

0
''Ten Hag is de kroonprins van het toptrainersgilde in Europa''

Süleyman Öztürk is lyrisch over Erik ten Hag. De trainer van de Amsterdammers wordt steeds vaker in verband gebracht met Europese topclubs.

"Overal waar een nieuwe trainer nodig is, valt zijn naam, steeds vaker en steeds nadrukkelijker. Erik ten Hag is de kroonprins van het toptrainersgilde in Europa", vertelt Öztürk bij Voetbal International. "Een man in wie clubbestuurders een nieuwe Pep Guardiola, Thomas Tuchel of Jürgen Klopp vermoeden."

Dat Ten Hag z'n Engels beroerd is, maalt niemand om in het buitenland. "Daar is de trainer van Ajax een briljant tacticus die grote ploegen tegen de muur zet met tieners. Sinds zijn aantreden bij de club haalden slechts zeven clubs meer punten in Europees verband dan de Amsterdammers. Gezien de internationale verhoudingen een krankzinnig gegeven."

De naam van Manchester United valt vaak. "Ten Hag zit dankzij de prestaties en het aantrekkelijke spel van Ajax aan dezelfde roulettetafel als Zinedine Zidane. De komende tijd zal blijken of hij bij Ajax blijft of dat er een geweldige uitdaging op zijn pad komt die hem in de volgende fase van zijn trainerscarrière moet brengen."

"Borussia Mönchengladbach, Dortmund, Lyon en VfL Wolfsburg zijn allemaal leuke clubs, maar toch van een ander statuur dan Real Madrid, Manchester United of Barcelona. Dat Ten Hag kandidaat is bij dergelijke clubs zegt veel over de arbeid die hij de afgelopen vier jaar heeft geleverd bij Ajax", besluit hij.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 28 November 2021
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›