''Hij vindt Newcastle niet de club waarvoor hij Ajax zou verlaten''

0
''Hij vindt Newcastle niet de club waarvoor hij Ajax zou verlaten''

Newcastle United werd onlangs voor 350 miljoen euro overgenomen door een investeringsmaatschappij uit Saoedi-Arabië. Ondanks de miljoenen aan budget, willen sommige grote namen nog niks met de club uit het noorden van Engeland te maken hebben.

Marc Overmars is een van die namen. "Overmars behoorde tot zeer recent tot de drie belangrijkste gegadigden voor de rol van sportief directeur op St. James’ Park", meldt De Telegraaf op dinsdagochtend. "Vertegenwoordigers van Newcastle United hebben Overmars uitgenodigd voor een eerste meeting in Engeland, maar de meest succesvolle 'td' in de historie van Ajax heeft zeer recent na ruim beraad afgezien van een gesprek met Newcastle United."

De beleidsbepaler ziet de uitdaging simpelweg niet zitten. "Overmars vindt Newcastle op dit moment niet de club waarvoor hij Ajax zou moeten verlaten. Dat kan alles te maken hebben met de sportieve crisis waarin Newcastle United ondanks een miljoeneninjectie van Arabieren nog altijd verkeert. De club staat op de onderste plek van de Premier League en dreigt te gaan degraderen."

"Het zou voor Overmars een overgang van Champions League naar Championship (tweede niveau in Engeland) betekenen. Met de enorme concurrentiestrijd die gaande is in de top-6 van de Premier League zal het jaren duren voordat Newcastle een plek verwerft tussen de elite. Overmars zit met Ajax nu al tussen de Europese elite", besluit het medium.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 28 November 2021
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›