De Boer adviseert: ''Ik zou niet het hele elftal overhoop gooien''

0
De Boer adviseert: ''Ik zou niet het hele elftal overhoop gooien''

Ajax verzekerde zich in de eerste vier groepsduels al van overwintering in de Champions League. De eerste plek in de groep lijkt een formaliteit. Toch moet Ajax geen gas terugnemen, vindt Ronald de Boer.

"Ik zou niet het hele elftal overhoop gooien, maar een aantal veranderingen zou ik wel begrijpen", zegt De Boer, die denkt dat trainer Erik ten Hag reservespelers de kans gaat geven. "Voor het groepsproces is het belangrijk dat er een bepaalde sfeer en energie ontstaat en dat jongens die later in het seizoen belangrijk kunnen worden speelminuten krijgen. Daar is de wedstrijd tegen Besiktas geschikt voor."

Volgens De Boer moet Ajax zich op eigen kracht naar de groepswinst spelen. "Dat haalt het laatste beetje druk van de zesde wedstrijd, thuis tegen Sporting Portugal, af. Als je eerste wordt in de groep, tref je in de achtste finale een nummer twee uit een andere poule. Dan kun je nog pech hebben, maar normaal gesproken loot je dan een iets minder zware tegenstander", stelt De Boer in De Telegraaf.

De oud-Ajacied verwacht dat Ajax geen punten laat liggen in Turkije. "Besiktas is al uitgeschakeld en zal snel de handdoek in de ring gooien als ze op achterstand komen, vermoed ik. Dan gaat de focus op de competitie."

Dankzij AjaxFanatics.nl krijgen nieuwe spelers een Boosted Odd van 5.00 bij een zege van Ajax tegen Besiktas vanavond! Schrijf je in bij BetCity.nl en krijg daarnaast een Free Bet van 5 euro voor de Champions League. Grijp die kans!

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 28 November 2021
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›