Sneijder niet eens met basisplek Onana: ''Ik had dat nooit gedaan''

0
Sneijder niet eens met basisplek Onana: ''Ik had dat nooit gedaan''

Wesley Sneijder is het niet eens met de keuze van Erik ten Hag om Andre Onana terug te laten keren onder de lat. Rafael van der Vaart snapt de keuze om de Ajax-doelman op te stellen tegen Besiktas juist weer wel.

"Je moet nu gewoon kijken naar wat het beste voor de club is, voor de supporters en alles eromheen", zegt Sneijder bij RTL7. "Dan ga je niet Onana opstellen. Ik had dat nooit gedaan. Hij is belangrijk geweest voor Ajax, maar hij laat de club nu wel zitten."

Sneijder vervolgt: "Dit was voor Ajax ook een mooi moment geweest om te laten zien: wij laten ons niet zo behandelen. Het gaat om de toekomst van Ajax, over een lange periode. Een fantastische keeper, dat wel. Hij zal het ergens anders ongetwijfeld goed gaan doen."

Bij Ziggo vertelde Van der Vaart de keuze wel te begrijpen. "Ik denk dat dit het juiste moment is. Alleen het probleem is: als hij vanavond een wereldwedstrijd keept.. Pasveer heeft het ongelooflijk goed gedaan, boven verwachting zelfs. Je kan hem er bijna niet uithalen, maar Onana is absolute wereldtop."

"Als hij dezelfde vorm heeft als in het verleden, is hij de allerbeste keeper die Ajax heeft. En als je de Champions League wilt winnen, moet je hem opstellen. Hoe pijnlijk dat ook is voor Pasveer. Met die reddingen van hem, dat was de reden dat Ajax zover kwam in het verleden. Wil Ajax wat in de Champions League, moet je hem gewoon gebruiken", aldus Van der Vaart.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 28 November 2021
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›