Ten Hag: ''Deze trainer houdt niet van vriendschappelijk voetbal''

0
Ten Hag: ''Deze trainer houdt niet van vriendschappelijk voetbal''

Ajax heeft zich door de winst op Besiktas (1-2) mogen kronen tot groepswinnaar in de Champions League. Volgens trainer Erik ten Hag moet ook de laatste groepswedstrijd tegen Sporting Portugal gewonnen worden.

"Er staat zeker wel wat op het spel", zegt Ten Hag, in gesprek met RTL 7, over dat laatste duel. "Deze trainer houdt niet van vriendschappelijk voetbal en wij moeten alles winnen. Ook in die laatste wedstrijd moeten we er dus vol voor gaan. Een motivatie daarbij kan nog zijn dat we het hoogste aantal punten dat Ajax ooit in de groepsfase heeft gehaald, kunnen verbeteren. Dat is nu zestien, maar dat moeten we verbeteren."

Ten Hag geeft verder toe dat Ajax een slechte eerste helft speelde tegen Besiktas. Een reden daarvoor zou kunnen zijn dat er zes reservespelers in de basis stonden. "Dat zou kunnen, maar desalniettemin hadden we de overhand en hebben we in de eerste helft ook de kansen gecreëerd. In de afstemming ging er alleen wel af en toe wat mis."

"Dat is heel duidelijk voor de ploeg, daar hebben we regels voor. Met name over de rechterkant was de organisatie niet altijd even goed en kwam Besiktas een aantal keer door. Ook in de restverdediging stond het niet altijd even goed. Daar hebben we afspraken over, maar die moeten we wel nakomen", besluit Ten Hag.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 28 November 2021
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›