Vink kritisch op Ajax-reserves: ''Dat mag geen probleem zijn''

0
Vink kritisch op Ajax-reserves: ''Dat mag geen probleem zijn''

Marciano Vink en Kenneth Perez waren niet te spreken over de meeste reserves die woensdagavond in de basis stonden bij Ajax. Trainer Erik ten Hag voerde zes wijzigingen door voor het duel met Besiktas in de Champions League.

"Op Tagliafico na hebben de wissels in de eerste helft niet gebracht wat ze moesten brengen", stelt Vink bij ESPN Voetbalpraat. Dat de meeste jongens geen wedstrijdritme hebben, is volgens Vink geen geldige reden. "Je traint met elkaar, je kent elkaar door en door. Voor Daramy is het nieuw, maar de rest zit er al een tijdje. Voor iemand als Neres mag het geen probleem zijn."

Perez kan zich iets meer vinden in die reden. "Alle spelers kunnen voetballen, maar als je nooit met elkaar samenspeelt of wekenlang überhaupt niet speelt wordt het lastig. Je zag ook dat Schuurs bijvoorbeeld kramp kreeg. Het wordt al gauw rommelig als je met zes wisselingen speelt", legt hij uit.

Vink zoomde ook nog even in op Mohamed Daramy. "Hij wisselde prima momenten af met vrij onlogische momenten. Hij dribbelde bijvoorbeeld naar de hoek, dan is er al weinig ruimte, en dan wilde hij toch nog buitenom passeren. Dat vind ik onlogisch. Hij maakte gekke keuzes. Het was onwennig, jeugdig. Er zit zeker potentie in, maar het komt er nog niet uit", besluit Vink.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 28 November 2021
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›