Mossou relativeert Ajax-prestatie: ''Beetje Europa League-groep''

0
Mossou relativeert Ajax-prestatie: ''Beetje Europa League-groep''

Sjoerd Mossou is erg te spreken over de overwinningen van Ajax in de Champions League. Tegelijkertijd relativeert hij de prestaties van de Amsterdammers, omdat de tegenstanders weinig indruk maakten.

"We doen helemaal niets af aan de prestatie van Ajax, maar bij de loting zeiden we: het is een beetje een Europa League-groep", vertelt hij in de Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad. "Besiktas is natuurlijk geen echte Champions League-ploeg en Sporting ook nauwelijks. Het huidige Dortmund is dat met de hakken over de sloot."

Tegen Besiktas zag Mossou veel reserves die een kans in de basis kregen. "Het is niet zo dat de jongens die nu een kans kregen zich op een verpletterende manier hebben onderscheiden. Klaassen was oké, Onana is een geval apart, maar Daramy en Neres waren niet al te positief. In zekere zin is het bijzaak, want als je vijf keer op rij wint in de Champions League, dan heb je het geweldig gedaan."

Sébastien Haller schoot Ajax met twee doelpunten naar de 1-2 overwinning. "Hij heeft even veel goals als Lewandowski, ongelooflijk. Ik zag dat negen doelpunten in de Champions League al heel vaak genoeg is geweest om topscorer te worden. Het is een ongekend aantal. Je wilt er toch niet aan denken wat er was gebeurd als Jan Siemerink Sébastien Haller vorig jaar gewoon had ingeschreven? Het is echt wonderlijk."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 28 November 2021
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›