Verweij begrijpt keuzes Ten Hag: ''Dan heb je Onana nodig''

0
Verweij begrijpt keuzes Ten Hag: ''Dan heb je Onana nodig''

Waar veel Ajacieden niks begrepen van de keuze voor Andre Onana tegen Besiktas, begrijpt Ajax-watcher Mike Verweij de keuze van Erik ten Hag wel. Want wat als Remko Pasveer uitvalt met een blessure?

"De keuze van Ten Hag is wel op Remko Pasveer gevallen", begint Verweij bij De Telegraaf. "Blijft Pasveer een heel seizoen fit? Hij oogt wel heel erg fit, dus het kan wel zomaar dat hij een heel seizoen fit blijft. Maarten Stekelenburg is het bewijs dat het ook heel anders kan aflopen."

"Pasveer doet het uitstekend, werd door Ten Hag zelfs de beste keeper van Nederland genoemd. Dat is nogal wat, als je hem beter vindt dan Justin Bijlow, die ook nog in het Nederlands elftal staat. Dat geeft aan dat hij zeer en zeer tevreden is over Pasveer", vervolgt de journalist. "Maar hij is 38 en overkomt hem iets, een kleine blessure, dan heb je Onana nodig."

Ajax heeft ook nog Jay Gorter in de gelederen. "Die doet het ontzettend goed, dat zijn ook de geluiden binnen Ajax dat hij zich fantastisch ontwikkelt. Alleen: kan je het iemand aandoen die nog geen Eredivisie-ervaring heeft om binnenkort de achtste finale of later in de Champions League te spelen? Dat is natuurlijk heel veel gevraagd. Als je Onana tegen Besiktas zag, dan kan je die er heel goed bij hebben."

Wat voor indruk maakte Onana op Verweij? "Hij heeft nog wel speeltijd nodig, denk ik. Keepers hebben het gevoel nodig dat ze weer heel veel wedstrijden hebben gespeeld en er lekker inzit. Dat heeft hij niet, hij heeft maanden niet gespeeld. Hij heeft getraind bij Jong Ajax en daar veel complimenten voor gekregen, omdat hij zich echt volledig in het zweet werkte. Zijn terugkeer in de basis is de volgende stap in zijn terugkeer."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 28 November 2021
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›