VIDEO | Samenvatting: Ajax Vrouwen verslaat Sparta Praag in Champions League

( 0 reacties)
VIDEO | Samenvatting: Ajax Vrouwen verslaat Sparta Praag in Champions League

De Ajax Vrouwen zijn woensdagavond uitstekend begonnen aan de eerste knock-outronde van de Champions League. De ploeg van trainer Benno Nihom won de heenwedstrijd tegen Sparta Praag in de zestiende finales met 2-0. 

Iina Salmi doorbrak vlak na rust de ban bij de wedstrijd tegen de Tsjechen op sportpark De Toekomst. De Finse middenvelder ontving de bal na een counter en schoot vanuit een moeilijke hoek raak. Tien minuten later keek Sparta Praag al tegen een 2-0-achterstand aan dankzij een schitterende vrije trap van Kelly Zeeman. De middenvelder zag haar inzet van buiten het strafschopgebied via de paal over doelvrouw Ivana Pizlová in de verre hoek verdwijnen.

Vlak daarna hadden de bezoekers uit Tsjechië de aansluitingstreffer moeten maken, maar Ajax bleef op wonderbaarlijke wijze een tegendoelpunt bespaard. Lucie Martinková kon de bal zo het lege doel intikken, maar treuzelde te lang en werd afgetroefd door de meeverdedigende Soraya Verhoeve en daardoor eindigde de wedstrijd in een knappe 2-0 zege voor Amsterdammers.

Opstelling Ajax Vrouwen: Ubachs; Van der Most, De Sanders, Røddik (71' Van der Linden), Van Es; Schenkel (61' Bakker), Zeeman, Salmi; Verhoeve, Jansen, Lewerissa (87' Akkerman).

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zaterdag 3 augustus 2019
18:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›