Brobbey klaar voor Youth League: ''Wij zijn echt heel goed''

0
Brobbey klaar voor Youth League: ''Wij zijn echt heel goed''

Brian Brobbey staat woensdag voor zijn debuut in de UEFA Youth League. De Ajax O19-aanvaller verkeert in een uitstekende vorm en is ervan overtuigd dat hij zich ook in het 'kleine broertje van de Champions League' van zijn beste kant kan laten zien. 

Op het moment dat de hoofdmach van Ajax zich kwalificeerde voor de Champions League, waardoor de Onder 19 zich automatisch plaatste voor de Youth League, was Brobbey door het dolle heen. "Het gaf een heel goed gevoel. Het was spannend, maar het is wel gelukt. Ik was heel erg blij na het laatste fluitsignaal. Ik zat gewoon te schreeuwen door de kamer", lacht de 16-jarige spits tegenover Ajax TV.

Vorig jaar zat Brobbey ook al bij de Onder 19-selectie voor de Youth League, maar kwam hij nog niet tot minuten in het internationale toernooi. "Het was wel een hele mooie ervaring. Het niveau ligt veel hoger in de Youth League." Dit jaar kan Brobbey wel rekenen op een basisplek. "Ik wil mezelf laten zien. Dat kan ik doen door veel doelpunten te maken."

Van de eerstvolgende tegenstander AEK Athene weet Brobbey weinig. "Ik ken er niet zoveel van. We weten gelukkig wel hoe ze spelen, daar hebben we ook op getraind", vertelt Brobbey, die overtuigd is van de kwaliteit van zijn eigen team. "Wij hebben een erg sterk team. Individueel zijn we erg goed, stuk voor stuk. We zijn echt heel goed", lacht de jeugdinternational, die ook aan zelfvertrouwen geen gebrek heeft. "Ik ben in vorm en moet mijn doelpuntje gaan maken. Dat komt woensdag zeker goed."

 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›