Cerny hervindt vertrouwen: ''Na die wedstrijd zei ik: Vac, het is klaar''

( 0 reacties)
Cerny hervindt vertrouwen: ''Na die wedstrijd zei ik: Vac, het is klaar''

Vaclav Cerny heeft na het herstel van zijn kruisbrandblessure weer vertrouwen in de toekomst. De 21-jarige aanvaller kreeg na het uitduel met FC Volendam een paar weken het volledige geloof weer terug. Dat terwijl Cerny van te voren twijfelde of hij wel wilde spelen in het KRAS Stadion, dezelfde plek als waar hij zijn blessure opliep.

"In eerste instantie begon ik te twijfelen, want ik zat er lekker in qua het opbouwen van minuten", vertelt Cerny aan Inside Ajax. "Die wedstrijd zou ik er negentig kunnen spelen, dat is heel belangrijk. Ik ben superblij dat ik het heb gedaan. Ik scoorde een mooie goal, misschien wel een van de mooiste die ik heb gemaakt. Na die wedstrijd zei ik tegen mezelf: Vac, het is klaar. Je knie is goed en je bent er weer. Nu gewoon wachten tot je de kans krijgt."

Gedurende de revalidatieperiode heeft Cerny een paar wijze lessen geleerd. "Ten eerste zie je wie er echt voor je is en ten tweede zie je wie er niet voor je is van wie je misschien wel dacht dat diegene er zou zijn. Dat gaat niet over teamgenoten, maar over andere mensen. Je leert mensen kennen", aldus Cerny, die nog altijd vertrouwen heeft in een doorbraak in de hoofdmacht van Ajax.

"Als je daar geen vertrouwen in hebt, dan moet je stoppen of ergens anders heen gaan. Vooral sinds het laatste jaar ben ik gewend om te strijden en ik laat het een beetje gaan als iemand nu wat zegt. Ik luister naar de mensen naar wie ik moet luisteren en probeer mezelf te verbeteren. Ik wil slagen en het boeit me niet echt of iemand denkt dat dat niet gaat lukken."

Reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!