Ajax Vrouwen verspeelt voorsprong op bezoek bij vrouwen ADO

De vrouwen van Ajax zijn er dinsdagavond niet in geslaagd om te winnen van ADO Den Haag Vrouwen. In het Cars Jeans Stadion verspeelde de ploeg van trainer Benno Nihom een 2-0 voorsprong: 2-2.

Ellen Jansen opende na ruim een halfuur spelen de score, net toen ADO Den Haag met tien speelsters stond. Amber Verspaget had het veld net op een brancard verlaten en dus was de residentieclub bezig om een wissel voor te bereiden.

Vijf minuten later verdubbelde Soraya Verhoeve de marge voor de Ajax Vrouwen. Toch knokte ADO Den Haag zich terug. Nog voor rust scoorde Pia Rijsdijk van grote afstand de 1-2. De spits zag keepster Lize Kop ver voor haar doel staan en lobde de bal over haar heen.

In de 73e minuut kreeg ADO-verdedigster Sharon Kok een rode kaart, waardoor de ploeg van trainer Arend Regeer het laatste kwartier met een speelster minder speelde. Desondanks sleepte de thuisploeg er een gelijkspel uit. Taylor Ziemer scoorde vijf minuten voor tijd de 2-2.

Ajax blijft door het gelijke spel derde in de Eredivisie Vrouwen, met 23 punten. FC Twente Vrouwen speelde dinsdag gelijk tegen PSV Vrouwen (1-1), waardoor zij nu op respectievelijk 25 en 24 punten staan.

Opstelling Ajax Vrouwen: Kop; Dijkstra, Van Es, Doorn, Verhoeve; Akkerman, Van den Bighelaar (88' Schenkel), L. Bakker (21' Van der Most); Jansen, Lewerissa, E. Bakker