Van Es trots na zege op PSV Vrouwen: ''Gelukkig bleven we sterk''

Ajax Vrouwen boekte vrijdagavond een belangrijke zege in de strijd om de landstitel. PSV Vrouwen werd met 1-0 verslagen, tot tevredenheid van Kika van Es. De aanvoerster vond haar ploeg vooral in de tweede helft zakelijk spelen. 

"Ik denk dat PSV in de tweede helft de bovenliggende partij was. Wij waren vooral heel zakelijk en wilden geen tegendoelpunt. Wij hebben nog wel kansen gecreëerd door de bal achter hun verdediging te krijgen. Het is zonde dat we die kansen niet afmaken", zei de linksback na afloop tegen vrouwenvoetbalnieuws.nl.

"Zij hebben niet echt 100% kansen gehad. Wel veel balbezit, maar niet echt uitgespeelde kansen. Dat hebben we uitstekend gedaan", vervolgt Van Es, die zag dat er spanning op de wedstrijd zat. "Vooral omdat je weet dat zij aan een gelijkspel genoeg hebben en dat wij daar niks aan hebben. Voor PSV was een goal voldoende en daar gingen ze ook echt naar op zoek. Gelukkig bleven we sterk."

Door de zege is Ajax Vrouwen nu weer koploper in de Eredivisie Vrouwen, al heeft het wel een wedstrijd meer gespeeld dan PSV Vrouwen en FC Twente Vrouwen. "We hebben het helaas niet meer in eigen hand. Het belangrijkste was om nu drie punten te pakken, zodat je zelf in ieder geval in de spiegel kan kijken. Dat kunnen we."

Van Es gaf aan dat de voorbereiding van de Amsterdammers op het duel niet optimaal was: "We hebben heel lang in de bus gezeten (vanwege de files, red.) en hebben geen sportmaaltijd gehad. Dan kom je hier en dan moet toch die focus er zijn. Dan moet je het op een broodje kaas en kipfilet gaan doen. Dat is wel heel anders dan dat je gewoon een goede maaltijd hebt."

"Dan weet je gewoon dat als je het samen doet, je beter bent. Dat hebben we heel goed gedaan. Ik ben als captain trots op de meiden", aldus de captain, die herhaalt dat Ajax naar zichzelf moet kijken. De ploeg van trainer Benno Nihom komt aanstaande maandag niet in actie, maar gaat ook niet kijken naar PSV Vrouwen en FC Twente Vrouwen. 

"We moeten ons focussen op de wedstrijd die we vrijdag spelen, dat is het belangrijkste. We hebben het altijd lastig tegen ADO", besluit Van Es.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
31/03
PEC Zwolle
12:15
Ajax
do
4/04
Ajax
21:00
Go Ahead Eagles
zo
7/04
Feyenoord
14:30
Ajax
zo
14/04
Ajax
16:45
FC Twente
wo
24/04
Ajax
21:00
Excelsior
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Feyenoord 26 45 62
3 FC Twente 26 24 53
4 AZ 26 30 49
5 Ajax 26 10 41
6 NEC 26 10 39
7 Go Ahead Eagles 26 3 37
8 FC Utrecht 26 -2 36
Bekijk de hele stand