''We kunnen tegenwoordig ook verschrikkelijk goed verdedigen''

0
''We kunnen tegenwoordig ook verschrikkelijk goed verdedigen''

Ajax Vrouwen boekte vrijdag een belangrijke zege op bezoek bij PSV Vrouwen. Trainer Benno Nihom was te spreken over het spel van zijn ploeg.

"Ik denk dat PSV ons in het eerste kwartier goed onder druk had, zonder gevaarlijk te worden. Wij hebben tot aan de rust fantastisch gevoetbald, we maken een goal, we hebben heel veel de bal gehad", zei hij na afloop tegen vrouwenvoetbalnieuws.nl.

"Na de rust is het niet mooi, maar wij hebben drie hele grote kansen gehad en zij hebben geen kansen gehad. Volgens mij gaat het niet om balbezit, maar om kansen en punten. Natuurlijk hebben wij in de tweede helft niet zo gevoetbald als in de eerste helft, dat zie ik ook wel, maar we kunnen tegenwoordig ook verschrikkelijk goed verdedigen als het moet", ziet Nihom.

"Ik vind dat we in de eerste helft heel goed gevoetbald hebben. We hebben niks weggegeven. Wat minder goed was, was dat we het eerder moeten afmaken, daar hebben we de mogelijkheden voor gehad", vertelt de oefenmeester, die vindt dat de overwinning van zijn ploeg terecht was.

"We hebben gewoon een fantastische selectie en een fantastische groep", aldus Nihom. Door de zege is de titelstrijd in de Eredivisie Vrouwen ongelooflijk spannend: "Dat is fantastisch voor het publiek en fantastisch voor het vrouwenvoetbal", besluit hij.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 13 september 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›