Bondscoach lovend over Ajax-spits: ''Hij is een echte baas''

0
Bondscoach lovend over Ajax-spits: ''Hij is een echte baas''

Oranje onder 17 kroonde zich afgelopen weekend tot Europees kampioen. Volgens bondscoach Peter van der Veen was Ajax-aanvaller Brian Brobbey een van de belangrijkste spelers in zijn elftal.

"Brian wordt altijd onderschat", zegt de oefenmeester in gesprek met Voetbal International. "Hij is van zóveel waarde voor ons. Niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten. Hij corrigeert mensen en ze luisteren ook naar hem: hij is een echte baas."

Volgens Van der Veen is Brobbey altijd heel serieus met zijn sport bezig is en ontwikkelt hij zich snel. "Daarnaast geeft hij ook nog eens het goede voorbeeld op het veld. Hij scoort altijd. Het gebeurt echt zelden dat hij een wedstrijd niet scoort", aldus de keuzeheer, die ook onder de indruk was van Naci Ünüvar.

"Hij heeft dingen altijd eerder gezien dan de tegenstander, dat is heel erg mooi om naar te kijken", vertelt hij over de middenvelder van Ajax. "Zijn technische vaardigheden zijn van de buitencategorie. Hij heeft ongelooflijk veel gevoel in zijn voeten en weet precies hoeveel vaart hij een bal moet meegeven. Daarnaast heeft hij ook gif in zich om iedere training en wedstrijd beter te worden."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 13 september 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›