Oranjevrouwen beginnen WK met zege; Van Es speelt 70 minuten mee

0
Oranjevrouwen beginnen WK met zege; Van Es speelt 70 minuten mee

De Oranjevrouwen zijn het WK begonnen met een nipte zege. Dinsdagmiddag werd Nieuw-Zeeland met 1-0 verslagen door een doelpunt van Jill Roord.

Oranje, met Ajax Vrouwen-verdedigster Kika van Es in de basis, had het lastig tegen Nieuw-Zeeland. Na tien minuten kregen de 'Football Ferns' een goede kans, nadat Dominique Bloodworth balverlies leed. Olivia Chance kon schieten en trof de lat.

De OranjeLeeuwinnen stelden daar kansen van Lieke Martens, Vivianne Miedema en Bloodworth tegenover, maar kwam niet tot scoren.

De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman drukte Nieuw-Zeeland in de tweede helft steeds verder terug. Iedere keer ontbrak het aan de eindpass, tot aan de tweede minuut van de extra tijd.

De ingevallen Roord kopte raak na goed werk van Merel van Dongen en Lineth Beerensteyn. Daardoor beginnen de OranjeLeeuwinnen met drie punten aan het WK in Frankrijk. Ajax Vrouwen-speelsters Ellen Jansen, Liza van der Most en Lize Kop bleven 90 minuten op de bank.

Zaterdag is Kameroen de volgende tegenstander op het WK.

Opstelling OranjeLeeuwinnen: Van Veenendaal (C), Van Es (71' Van Dongen), Bloodworth, Van der Gragt, Van Lunteren, Spitse, Van de Donk, Groenen (76' Roord), Martens, Miedema, Van de Sanden (87' Beerensteyn)

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›