Van de Westeringh en Van de Velde helpen Oranje O19 aan EK-zege

Vrouwen Onder 19 is het EK in Schotland uitstekend begonnen. Dinsdag werden de leeftijdsgenoten van Noorwegen met maar liefst 5-0 verslagen.

De ploeg van KNVB-coach Jessica Torny begon uitstekend aan het duel met twee vroege doelpunten. Binnen vijf minuten zorgden Joëlle Smits (PSV Vrouwen) en Ajax Vrouwen-speelster Jonna van de Velde voor een 2-0 voorsprong voor Oranje.

Van de Velde was zo'n vijf minuten voor rust dichtbij de derde Nederlandse goal, die niet veel later gemaakt werd door Romée Leuchter (PSV Vrouwen). Smits zorgde voor een 4-0 ruststand.

Na de thee maakte Ajax Vrouwen-aanvalster Kirsten van de Westeringh de vijfde Oranje-treffer. Daardoor begint Oranje O19 het EK met een klinkende zege op Noorwegen. Over drie dagen, op vrijdag 19 juli, staat de volgende wedstrijd op het programma. Dan is Frankrijk de tegenstander.

Basisopstelling Oranje O19: Van Domselaar, Wilms, Carleer, Doorn (Ajax), Levels, Van de Velde (Ajax), Bayings, Olislagers (C), Leuchter, Smits, Van de Westeringh (Ajax)