Ajax Vrouwen zegeviert in topper tegen FC Twente Vrouwen

Ajax Vrouwen is er vrijdagavond in geslaagd om te winnen van FC Twente Vrouwen. In Amsterdam werd het uiteindelijk 2-1. Voormalig FC Twente-speelster Eshly Bakker maakte het winnende doelpunt.

Ajax Vrouwen leek al vroeg in het duel op voorsprong te komen. Een treffer in de vierde minuut werd echter afgekeurd wegens buitenspel. Toch waren het de Amsterdammers die de score opende. Na een halfuur spelen schoot Desiree van Lunteren een vrije trap binnen.

Na rust kwam FC Twente Vrouwen op gelijke hoogte. Bente Jansen maakte de 1-1 namens de ploeg van trainer Tommy Stroot. De drie punten bleven echter in Amsterdam. Zo'n tien minuten voor tijd scoorde Bakker, die een verleden heeft bij FC Twente, de winnende treffer: 2-1.

Opstelling Ajax Vrouwen: Kop, van der Most, Van Lunteren, De Sanders, L.Bakker (79' Verhoeve), Salmi, Munsterman, Pelova Van Den Bighelaar, Jansen (72' Vonkova), Lewerissa (56' E. Bakker)