PSV Vrouwen deelt flinke tik uit: Ajax Vrouwen wordt met 4-1 verslagen

0
PSV Vrouwen deelt flinke tik uit: Ajax Vrouwen wordt met 4-1 verslagen

PSV Vrouwen heeft zondagmiddag in de topper tegen Ajax Vrouwen een harde klap uitgedeeld aan de Amsterdamse ploeg. Op Sportcomplex De Toekomst werd het 4-1 voor de Eindhovenaren.

De kraker begon stroef. Er waren een paar kansjes over en weer, maar echte mogelijkheden waren er niet. Daar kwam na ongeveer twintig minuten spelen verandering in. PSV Vrouwen kwam steeds beter en beter in het spel en kreeg via Joëlle Smits de eerste grote kans. De spits schoot echter net naast.

Aan de andere kant was een bal op Ellen Jansen te hard, waardoor keepster Eli Sarasola de bal kon pakken. Na iets meer dan een halfuur spelen kwam PSV Vrouwen op voorsprong in Amsterdam. De bal werd veroverd op het middenveld, waarna de bal van Kayleigh van Dooren op Smits perfect op maat was. De spits passeerde Lize Kop met gemak: 1-0.

Niet veel later werd het 2-0 voor de ploeg van trainer Sander Luiten. Katja Snoeijs kreeg de ruimte van Kay-Lee de Sanders en schoot de bal precies in de onderhoek. Voor rust kreeg Smits nog een kans op haar tweede, maar het wippertje ging net naast.

Na wat wisselingen in de rust ging Ajax Vrouwen wat beter spelen en in de 51e minuut volgde dan ook de aansluitingstreffer. Uit een vrije trap kopte Desiree van Lunteren naast. Ook Victoria Pelova en invalster Lucie Vonkova deden pogingen om tot een doelpunt te komen, maar Sarasola stond in de weg.

De Spaanse goalie was in de 70e minuut wel geklopt, maar de gelijkmaker van Ajax Vrouwen werd afgekeurd wegens buitenspel. Vervolgens maakte PSV Vrouwen het helemaal af. Invalster Naomi Pattiwael speelde zichzelf fraai door de Amsterdamse verdediging en deed een poging. Kop blokte haar schot, maar de rebound was voor Snoeijs.

Tien minuten voor tijd maakte ook Smits haar tweede van de middag. De spits kreeg veel ruimte en schoof uiteindelijk de 4-1 binnen. Daarmee was het duel dan ook gespeeld en is de voorsprong van PSV Vrouwen op Ajax Vrouwen en FC Twente Vrouwen momenteel zes punten.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 15 maart 2020
14:30
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›