Ajax Vrouwen naar voorronde Champions League: ''Koffiedik kijken''

0
Ajax Vrouwen naar voorronde Champions League: ''Koffiedik kijken''

Ajax Vrouwen zal volgend seizoen uitkomen in de play-offs van de UEFA Women's Champions League. De Amsterdamse ploeg het startbewijs voor de voorronde van het toernooi gekregen na besluit van de KNVB.

De Nederlandse voetbalbond heeft geen kampioen aangewezen, nadat het seizoen 2019/20 definitief ten einde is vanwege het coronavirus. De KNVB heeft besloten om naar de huidige ranglijst te kijken als het gaat om de verdeling van de tickets voor de UEFA Women's Champions League. Ajax Vrouwen stond tweede en krijgt dus een ticket voor de play-offs.

"Het is tragisch wat er in de wereld gebeurt door het coronavirus. We moeten in eerste instantie kijken naar de gezondheid en daarom is het een goede beslissing dat de competitie destijds is stopgezet", reageert trainer Danny Schenkel. "Wij zijn op de tweede plek geëindigd waardoor we de voorrondes in mogen. Natuurlijk hadden we veel liever de competitie uitgespeeld", zegt de oefenmeester op de website van Ajax.

"Het is koffiedik kijken hoe het seizoen voor ons afgelopen zou zijn. We hadden of dichter bij PSV kunnen komen, maar we weten ook dat Twente op het vinkentouw zat", aldus Schenkel. De play-offs staan half augustus op het programma.

"Maar het is nog onzeker hoe het de komende tijd gaat. Het wachten is op de UEFA met de beslissing of die duels dan al gespeeld gaan worden, want in Nederland ligt het natuurlijk tot 1 september stil", besluit de coach. 

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Saturday 14 August 2021
21:00
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›