Aertssen kon naar het buitenland: ''Dan is alles nog verder weg''

0
Aertssen kon naar het buitenland: ''Dan is alles nog verder weg''

Drie jaar geleden voetbal Olivier Aertssen nog bij het Zeeuwse Kloetinge. Hij maakte een tussenstap bij Sparta Rotterdam en nu voetbalt hij alweer één seizoen bij Ajax en heeft hij onlangs een driejarig contract getekend.

"Soms sta ik er wel even bij stil dat het heel snel is gegaan. Ik vind het vooral heel mooi’’, zegt de bescheiden en nuchtere Aertssen tegenover PZC. "Het niveau lag echt een stuk hoger dan ik bij Sparta gewend was. Dat merk je aan het baltempo en de intensiteit van de trainingen. Daar heb ik wel even aan moeten wennen. Maar als je dan een paar weken bezig bent, ga je erin mee.’’

Hoewel verschillende buitenlandse clubs de verdediger wilde hebben, tekende Aertssen bij Ajax een contract. "We zijn vorig jaar van Zeeland naar Rijsenhout verhuisd. Als je dan naar het buitenland zou gaan, is alles nog verder weg. Ik wil mijn school rustig af kunnen maken en ook daarom wilde ik het liefst bij Ajax blijven", legt hij uit.

Volgend seizoen komt Aertssen uit in de Onder 18. "We hebben al drie weken met de nieuwe Onder 18 getraind. De trainer is soms best streng, maar dat moet ook", vertelt hij. "Ik vind het ook wel fijn dat we veel verschillende trainers hebben."

"John Heitinga speelde zelf ook achterin en neemt de verdedigers af en toe apart. John Bosman staat als spitsentrainer vaak bij ons op het veld, net als Ronald de Boer en Simon Tahamata. Die specialisten wisselen elkaar af", geeft Aertssen aan. "Met zulke ervaren oud-spelers op het veld staan, dat is toch mooi?"

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 20 september 2020
16:45
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›