VIDEO | Samenvatting: Jong Ajax wint met ruime cijfers van Excelsior

Jong Ajax heeft maandag een knappe overwinning geboekt in de Keuken Kampioen Divisie. Op De Toekomst werd Excelsior met 3-0 verslagen.

Jong Ajax had het in de openingsfase moeilijk met Excelsior. De bezoekers vonden een aantal keren de uitstekend keepende Kjell Scherpen op hun pad en raakten na een kwartier spelen zelfs de lat. In het restant van de eerste helft kreeg Jong Ajax steeds meer grip op het duel.

Na rust wist het elftal van Mitchell van der Gaag het overwicht op het veld om te zetten in doelpunten. Bryan Brobbey kon in een leeg doel binnentikken na uitstekend voorbereidend werk van Devyne Rensch en Kenneth Taylor en zette zijn ploeg op een 1-0 voorsprong.

Ruim vijf minuten later volgde ook de 2-0. Lassina Traoré stond goed op te letten en schoot vanuit de rebound raak. Hierna ging Excelsior nog op jacht naar de aansluitingstreffer, maar was het Ajax die wederom het net wist te vinden. Kenneth Taylor bepaalde de eindstand in extremis op 3-0.

Opstelling Jong Ajax: Scherpen; Douglas, Kasanwirjo, Llansana, Rensch (83' Musampa); Taylor, Regeer, Jensen (66' Méndez); Ünüvar (46' Brobbey), Traoré, Giovanni ('90 Pinas)