'Kast' Brobbey in Ajax 1? ''Volgens mij is hij er klaar voor''

0
'Kast' Brobbey in Ajax 1? ''Volgens mij is hij er klaar voor''

Brian Brobbey is klaar om de kans te krijgen bij het eerste elftal van Ajax, denkt Henk Spaan. Ajax is nog zoekende in de spits-positie en volgens de journalist heeft past de jongeling perfect in het plaatje.

"Ten Hag zat op de tribune bij Jong Ajax-Jong Utrecht en zag dat Kenneth Taylor na een uitstekend begin van het seizoen aan een lichte terugval lijdt. Passes en schoten waren minder nauwkeurig dan voorheen. Niet zo gek als iemand pas 18 is. Hetzelfde gold voor Sontje Hansen, ook 18: geconcentreerd passen was er vaak niet bij. Zijn matige invalbeurt werd geflatteerd door een goal, een intikker, en een gelukkige assist op Brobbey", zo schrijft Spaan.

Brobbey debuteerde vooralsnog nog niet in het eerste elftal van Ajax. "Over Brobbey zei Ten Hag dat zijn conditie omhoog moest om in aanmerking te komen voor het eerste. Die conditie gaat best: zijn doelpunt kwam kort voor tijd en werd gemaakt op kracht. Als een jonge Burak schermde hij de bal af met zijn lichaam, een kast zoals men zegt, om hem vervolgens in de hoek te schuiven. Volgens mij is hij er klaar voor."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

zondag 24 januari 2021
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›