Van der Gaag ziet ontwikkeling: ''Toen kregen we controle''

0
Van der Gaag ziet ontwikkeling: ''Toen kregen we controle''

Jong Ajax speelde maandagavond met 1-1 gelijk tegen FC Volendam. Mitchell van der Gaag, trainer van de Amsterdammers, is trots op de manier waarop zijn team zich getoond heeft.

"Natuurlijk wil je altijd winnen, maar als je kijkt naar de wedstrijd dan kan ik leven met een gelijkspel. Het was een open wedstrijd met twee ploegen die aanvallend voetbal wilden spelen en hoog druk wilden zetten. Je kunt niet zeggen dat een ploeg de wedstrijd gecontroleerd heeft. Het ging op en neer", aldus Van der Gaag bij FOX Sports.
 
Jong Ajax heeft zich niet aangepast aan FC Volendam. "Veel ploegen zakken in tegen Volendam, maar wij spelen op een andere manier en wilden geen aanpassingen doen. Dat betekent dat je er altijd druk op moet houden. Toen we dat deden, kregen we controle."
 
Van der Gaag koos ervoor om Sontje Hansen in de spits te laten starten. Brian Brobbey trainde namelijk met het eerste elftal mee. "Hij is wat beweeglijker en komt wat meer uit de spits. We moesten passen en meten aan het begin met Pinas, die vanaf rechts kwam. Het was even wennen. Dat weet je van tevoren."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 7 February 2021
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›