Spitse enthousiast: ''Als klein meisje was ik al voor Ajax''

0
Spitse enthousiast: ''Als klein meisje was ik al voor Ajax''

Sherida Spitse keerde deze maand terug in Nederland. De recordinternational van de Nederlandse vrouwen had nog een doorlopend contract bij Vålerenga, maar koos voor Ajax Vrouwen.

De coronacrisis had een rol in haar besluit. Spitse zat namelijk zonder haar gezin in Noorwegen. "Ik miste mijn vrouw en de kinderen zeer. Toen Ajax belangstelling toonde, dacht ik: ’ik stap naar de clubleiding om mijn situatie bespreekbaar te maken’. Ze begrepen mijn situatie en lieten mij gaan", blikt ze terug in De Telegraaf.

Het bevalt prima in Amsterdam, zo vertelt Spitse. "Ik ben alles bij elkaar heel blij met Ajax. Waarom? Als klein meisje was ik al voor Ajax. Dit is mijn club", vervolgt de middenveldster, die in het verleden in Nederland voor SC Heerenveen Vrouwen en FC Twente Vrouwen speelde.

Of een terugkeer naar laatstgenoemde club aan de orde was? "FC Twente heeft mij niet gebeld, ook niet benaderd. Ik heb inderdaad al twee keer voor FC Twente gevoetbald en heb daar titels gewonnen, maar Ajax heeft mij gewoon benaderd. Ajax is de juiste club voor mij", aldus Spitse.

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 7 February 2021
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›