Debuut voor Spitse: ''Niet alleen het aanschreeuwen van iedereen''

Sherida Spitse maakte afgelopen vrijdag haar officiële debuut voor Ajax Vrouwen. De Nederlandse recordinternational verloor met de Amsterdammers in de Eredivisie Cup van FC Twente Vrouwen: 3-1.

Voor de camera van Ajax TV blikt Spitse terug op haar debuut. "Wij hadden wel het meeste balbezit, maar we creëren zelf niet zo heel veel. Vic (Victoria Pelova, red.) had wel een mooie goal met haar linkerbeen. Uiteindelijk zijn we wel een paar keer bij de goal geweest met wat afstandsschoten. Er waren niet echt hele grote kansen, daar moeten we wel meer naartoe", is de middenveldster kritisch.

"FC Twente maakte drie doelpunten, ook door eigenlijk onze eigen foutjes. Dat is zuur. Daar moeten we weer aan werken", vervolgt Spitse, die probeerde de ploeg te coachen. "Het neerzetten en aanjagen, dat is wel mijn kwaliteit. Maar ook mijn passing is een kwaliteit. Het is niet alleen maar het aanschreeuwen van iedereen", lacht ze. "Ook mijn passing en de rust een beetje creëren. Dat zijn wel mijn kwaliteiten."

"Als je me niet hoort, is het niet goed. Als je me hoort, gaat het meestal wel goed. Ik vind dat mooi. Er moet beleving zijn, plezier moet je hebben en dan ook nog leuk voetballen met elkaar. Dan uiteindelijk een mooi resultaat neerzetten, dat is waar je het voor doet. Ik krijg er energie van", aldus Spitse, die wel verbeterpunten ziet voor de volgende wedstrijd.

"Met name in het aanvalsspel. Ik denk dat we voornamelijk ook wat rustiger moeten zijn in ons aanvalsspel. Dat we echt kansen gaan creëren en dat we echt doelpogingen krijgen, want die hadden we niet heel veel", besluit de nummer acht van Ajax.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
Ajax
21:00
Excelsior
zo
5/05
FC Volendam
14:30
Ajax
zo
12/05
Ajax
14:30
Almere City
zo
19/05
Vitesse
14:30
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
Bekijk de hele stand