Fraser baalt: ''Stukje respect om niet na 25 minuten te wisselen''

0
Fraser baalt: ''Stukje respect om niet na 25 minuten te wisselen''

Ajax wist zondagavond met 4-2 te winnen van Sparta. Henk Fraser moest zich inhouden om niet al na 25 minuten spelers te gaan wisselen. 

Dat vertelt de trainer van Sparta tegenover ESPN. "Ik ga niet ontkennen dat het even door mijn hoofd schoot om na 25 minuten te wisselen. Het plan was namelijk duidelijk. Maar als trainer denk je ook: de spelers werken het hele seizoen echt heel hard. Het was een stukje respect dat ik toonde om niet al na 25 minuten te wisselen."

"We wisten dat er een kwaliteitsverschil was", vervolgt Fraser. "Tien van de twaalf keer verlies je zo'n wedstrijd, maar daar ging het mij niet om. Het ging mij puur om: wat brengen we zelf? Dat heeft niks met ons spelsysteem te maken, maar met het initiatief dat we durven te nemen. Na die 1-0 durfden we niet meer."

Toch verwijt de voetbaltrainer zijn spelers niks. "Dat kan ik echt niet, want ze doen hun stinkende best. In de tweede helft liet Ajax het hoogstwaarschijnlijk een beetje lopen, maar wij moeten hoe dan ook ons niveau blijven halen. En dat hebben we na rust beter gedaan."

0 reacties ›
Om een reactie te plaatsen dien je in te loggen of te registreren, dit duurt maar 1 minuut!

Sunday 7 February 2021
12:15
Bekijk agenda › Voorspel wedstrijd ›